Kaj je asistenca?

Asistenca je strokovno sodelovanje oz. pomoč pri določenih pomembnih opravilih ali težavah.

Asistenco bi lahko preprosto opisali kot takojšnjo pomoč nekomu, ki se sreča z nepričakovanim problemom oziroma težavo, na način, da se v najkrajšem času najde pot do rešitve problema in da se nato problem tudi ustrezno reši.

Ločimo asistenco v materialni obliki ali storitvi, ko se npr. nudi pomoč osebi, ki se znajde v določeni nesreči, stresnem položaju ali podobni situaciji ter asistenco kot koristno informacijo v obliki asistenčne storitve, kadar osnovna storitev zahtevnemu uporabniku ne zadostuje več.

Asistenčna storitev je storitev, pri kateri asistent v klicnem ali IT-centru uporabniku pri nepredvidenih situacijah nudi pomoč pri reševanju težav po vnaprej predvidenih postopkih.
Asistenčna družba prek svojih pogodbenih partnerjev uporabniku zagotovi potrebno pomoč.

Uporaba v praksi narašča, saj je uporabniku za sorazmerno majhno plačilo ali dodano vrednost pri izdelku, v stresnih trenutkih zagotovljena takojšnja pomoč oz. pomembne informacije in s tem občutek varnosti. Zagotovljena je 24-urna pomoč, saj nezgode, nesreče in nepričakovane težave nastopijo tudi ponoči, ob koncih tedna ali ko se vrnemo s poti.

  • Kaj je asistenca?